Pages Menu
Facebook
Categories Menu

Helen Szabó Alapítvány

alapítvány

Meggyőződésünk, hogy az alternatív iskolarendszereknek nagy jelentőségük van, teret kell adnunk ezeknek az oktatási módszereknek, biztosítva a szülők szabad választását minél szélesebb körben.

Számunkra a Montessori pedagógiai módszer az, melyben leginkább megtaláltuk a messzire mutató lehetőségeket. Alkalmunk volt a gyakorlatban látni, tapasztalni, hogy a gyermekeket szeretetteljes légkörben, egyéniségüket messzemenően figyelembe véve nevelik és oktatják az önállóságra, szabad gondolkodásra.

“Segíts, hogy egyedül csinálhassam”, ez az a mottó, mely talán leginkább jellemezheti e módszer lényegét, mindezt összekötve a kisgyermekek idegen nyelvi és környezettudatos nevelésével, melyek korunk pedagógiai rendszerének egyik legfontosabb feladataivá váltak.

 

A Helen Szabó Alapítvány azért jött létre, mert támogatni kívánja Fót és vonzáskörzetében élő

  •  óvoda- és iskolapedagógusok, valamint szülők körében a Montessori módszer népszerűsítését
  • gyermekek számára rendezett zöld programokat, valamint a környezettudatosságra nevelést, az erre irányuló törekvéseket, kezdeményezéseket
  • 2-14 éves gyermekek angol nyelvi fejlesztését, oktatását
  • óvoda- és iskolapedagógusok angol nyelvi képzését

Ehhez nincs elegendő erőforrásunk, ezért várjuk a készpénz- és tárgyi felajánlásokat minden olyan szervezettől, vállalattól és magánemberektől, akiknek szívügye mindez, és világos számára, hogy a gyermekekbe fektetni mindnyájunk közös érdeke jövőnk alakulása szempontjából.

Szeretnénk, ha kezdeményezésünk egy mozgalommá válna, és alapítványunkhoz minél többen csatlakoznának…

Minden segítséget köszönünk!

 

A Helen Szabó Alapítvány adószáma: 18035605-1-13
Számlaszám: Budapest Bank 10494482-49020016

Az Alapítvány elnöke: Mark Haas
Az Alapítvány Alapítója: Jakab Melinda