Rólunk mondták

 

Faddi család:

Nagyon megörültem, amikor csak a nevében Montessori, messzi budapesti bölcsőde után, véletlenül meghallottam, hogy az Angolpalánta óvodában van még 2 üres hely. Külön köszönettel tartozom az óvónéniknek, akik végtelen türelemmel belerázták nehezen megnevelhető gyermekemet a közösségbe. A szeretetteljes légkör minden bizonnyal hozzájárul ahhoz, hogy kiegyensúlyozott gyerekként boldogan megy minden reggel oviba. A benti foglalkozások mellett sok időt töltenek a jól felszerelt, szép udvaron. Az oviban állandóan használt második nyelvnek köszönhetően, fiam folyékonyan beszél angolul, és megtanult úszni, az egyetlen közelben fellelhető meleg vizes, Niki néni uszodájában. Még maradnánk itt vagy másfél évig..... :)

Havan család:

Mi azért szeretjük az Angolpalánta Ovit, mert olyan mintha nem is oviba, hanem a nagyszülőkhöz mennénk. Családias, és szeretettel óvják őket.
Havan Család

Farkas család:

Amikor kislányunknak óvodát kerestünk, nem voltak túlzott elvárásaink, egyszerűen meg akartuk találni a tökéletes ovit. Na jó, mégis túlzott elvárásaink voltak.  De ezeknek az elvárásoknak az Angolpalánta óvoda tökéletesen megfelelt. Minden nap nyugodt szívvel bízom Rájuk a gyermekem, és Ő is örömmel megy. Szeretjük, hogy játékosan tanulnak egyéni képességeiknek megfelelően, hogy sokat vannak levegőn, hogy rengeteg alkotó tevékenységet végeznek, hogy játszva tanulnak angolul, hogy minden kis ovisra maximálisan odafigyelnek. Ennek eredményeképp kislányunk otthon angolul mondókázik, nyitott, érdeklődő és önálló. Jó érzés ilyen kedves, elkötelezett óvónénikre bízni a lányunkat.

Kováts-Szőcs Család:

A gyermekeimmel egészen kicsi koruk óta foglalkozom korai fejlesztéssel (egészen pontosan Doman-módszerrel) és többnyelvű neveléssel. Ezért nagyon fontos volt számomra, hogy olyan óvodát találjak számukra, ahol ez legalább részben folytatódik, illetve a gyerekeknek arra is van lehetőségük, hogy a játék mellett, vagy azzal együtt az agyukat is “tornáztathassák”, hiszen az óriási tudásszomjuk miatt erre is van igényük.

Továbbiak

Baricz család:

Előbb-utóbb minden család elgondolkodik azon, milyen óvodába írassa be a gyermekét. És ebből egyenesen következik a következő kérdés is: mitől jó egy óvoda? A pedagógiai programtól? Az óvó néniktől? Az ottani játékoktól? A helyszíntől? Hogy tanulnak-e nyelvet vagy, hogy minél több programot szerveznek-e a csoportoknak?

Továbbiak

Turzai család:

4 éve kezdtünk óvodát nézegetni, az akkor 2 éves fiúnknak. 

Vác és Budapest között kétnyelvű intézményt kerestünk, ahol a mindennapi szituációkból az angol nyelv beépül a gyerekek napjaiba és észrevétlen tanulják és használják második nyelvként az anyanyelvük mellett.

Fóton megtaláltuk ezt az óvodát, ahol az angol mellé "kaptunk" egy Montessori pedagógiát is, amit az elején kicsit kételkedve fogadtunk. DE az elmúlt több, mint 3 év bebizonyította, hogy a lehető legjobb választás volt részünkről az Angolpalánta, az ő részükről pedig az angol és a Montessori pedagógia együttes alkalmazása. A gyerekek örömmel, játszva szívják magukba az angol nyelvet, mellette játékosan fejlesztve készségeiket, kibontakoztatva kreativitásukat és önállóságukat. 
Az eredményt látjuk az 5,5 éves gyermekünkön is, aki számunkra is meglepő fokú önállóság mellett, otthon is angol mesét kér, néz és hallgat.
 

Kovács Helga Dóra önkéntes:

Egy csodálatos óvodát ismerhettem meg a nyári gyakorlatom alatt, hihetetlenül kedves és segítőkész emberekkel, különleges, okos, nyugodt gyerekekkel, barátságos és biztonságot adó légkörrel. Nagyon érdekes volt a Waldorf és az állami óvoda mellett egy Montessori óvodát is megismerni. Úgy érzem, hogy nagyon került hozzám ez a világ. A beszoktatást volt lehetőségem végigasszisztálni, és azt hiszem nagyon gördülékenyen ment. A "régi" óvodások hihetelnenül jók, türelmesek és nyugodtak voltak végig. A picik pedig nagyon hamar beleszoktak az óvodai életbe csak az alatt az egy hét alatt is, amíg ott voltam.

Továbbiak