Baricz család:

Előbb-utóbb minden család elgondolkodik azon, milyen óvodába írassa be a gyermekét. És ebből egyenesen következik a következő kérdés is: mitől jó egy óvoda? A pedagógiai programtól? Az óvó néniktől? Az ottani játékoktól? A helyszíntől? Hogy tanulnak-e nyelvet vagy, hogy minél több programot szerveznek-e a csoportoknak?

Nem! Attól jó egy óvoda, hogy a gyerekek jól érzik ott magukat. Barátokat szereznek, közös élményeket gyűjtenek, játszanak, otthon pedig mosolygós szemmel mesélik, mennyi kaland történt velük aznap.

A többi már csak „ráadás”, mert bizony:
- a Montessori eszközöknek köszönhetően szinte észrevétlenül, játszva tanulnak, és otthon azt vesszük észre, napról napra mennyit fejlődik a kreativitásuk, logikájuk, tudásuk;

- a Montessori pedagógiának köszönhetően olyan alapokat kapnak, ami egész életüket végigkísérheti, az önállóságtól kezdve a rendrakásig, a köszönéstől mások elfogadásáig;
- szabadon játszhatnak;
- egész nap jó levegőn vannak;

- az angol nyelvet nem tanulják, hanem átélik;
- nem délután, fáradtan kell különórákra járni;
- izgalmas programokon vehetnek részt, miközben mégsem terhelik túl őket.

Amitől pedig működik az egész: az óvó nénik, akik mindig jókedvűek, akik tiszta szívükből szeretik a gyerekeket, és akikben mi is megbízhatunk.

Az Angolpalánta Montessori Óvoda egy ilyen hely.