Pages Menu
Facebook
Categories Menu

Szülők gondolatai

 

szülők gondoloatai

 

Amikor kislányunknak óvodát kerestünk, nem voltak túlzott elvárásaink, egyszerűen meg akartuk találni a tökéletes ovit.

Na jó, mégis túlzott elvárásaink voltak.  De ezeknek az elvárásoknak az Angolpalánta óvoda tökéletesen megfelelt. Minden nap nyugodt szívvel bízom Rájuk a gyermekem, és Ő is örömmel megy. Szeretjük, hogy játékosan tanulnak egyéni képességeiknek megfelelően, hogy sokat vannak levegőn, hogy rengeteg alkotó tevékenységet végeznek, hogy játszva tanulnak angolul, hogy minden kis ovisra maximálisan odafigyelnek. Ennek eredményeképp kislányunk otthon angolul mondókázik, nyitott, érdeklődő és önálló. Jó érzés ilyen kedves, elkötelezett óvónénikre bízni a lányunkat.

Styevkó Andrea

 

 

A gyermekeimmel egészen kicsi koruk óta foglalkozom korai fejlesztéssel

(egészen pontosan Doman-módszerrel) és többnyelvű neveléssel. Ezért nagyon fontos volt számomra, hogy olyan óvodát találjak számukra, ahol ez legalább részben folytatódik, illetve a gyerekeknek arra is van lehetőségük, hogy a játék mellett, vagy azzal együtt az agyukat is “tornáztathassák”, hiszen az óriási tudásszomjuk miatt erre is van igényük. A megoldást a Montessori-pedagógiában pedagógiában láttam, amely első olvasásra is a Doman-módszer kiváló kiegészítésének és folytatásának tűnt, de természetesen önmagában is megállja a helyét. Hiszen amit a gyermek eddig nagyrészt csak képeken látott, mind-mind megfoghatóvá, más módon érzékelhetővé válik.

Ezért nagyon örültem, mikor először hallottam erről az óvodáról. A legnagyobb gyermekem a nyitástól, 2010 októberétől jár ide, és ez alatt úgy látom, az óvoda minden várakozásomat teljesítette, sőt sok tekintetben felül is múlta. Az általam nagyra tartott módszer mellé két kiváló pedagógust is kaptunk. Beni szinte szárnyakat kapott, itthon is elkezdte megmutatni a tudását sok mindenben, amiben eddig nem érezte szükségét. Többek között elkezdett angolul beszélni, amelyre eddig úgy sem volt hajlandó, hogy tőlem hét hónapos kora óta hallja a nyelvet. Külön köszönet illeti a pedagógusokat azért, hogy teljes mértékben tiszteletben tartják a gyermek saját fejlődési ütemét, akkor is, ha ez egyes területeken lényegesen gyorsabb, mint az “átlag”, ezt nem tekintik problémának, hanem a megfelelő eszközökkel segítik. A legnagyobb élmény az volt, hogy az addig kifejezetten “óvodaellenes” és introvertáltnak tűnő gyermekem megnyílt, és egy idő után nagyon szívesen csatlakozott más gyerekekhez, és vett részt a közös programokban. Mivel egyelőre ő a rangidős a csoportban, nagyon élvezi, hogy a kisebbeket segítheti, taníthatja. 2011 februárjától itt van a középső gyermekem is, egyelőre még heti egy alkalommal, és ő is nagyon élvezi.

Kováts-Szőcs Anita