Angol nyelvi fejlesztés a mi ovinkban

 

Ma már számos óvoda ajánl angol nyelvoktatást a szolgáltatásai között, de ezt általában heti egy-két alkalommal, irányított foglalkozás keretében teszi. Nálunk az az óriási különbség, hogy a mindennapjainkban folyamatosan benne van az idegen nyelven történő kommunikáció.

Mi ezt több módon biztosítjuk:

A csoportban dolgozó egyik pedagógus kizárólag angol nyelven beszél a gyerekekkel, a konkrét szituációt használja arra, hogy megértesse magát, úgymond élesben – a gyerekek nagyon hamar hozzászoknak ahhoz, hogy van egy magyartól eltérő, idegen nyelv, és azon is lehet kommunikálni. A megértés hamar jön, a visszafelé történő kommunikáció eltérő, de minden gyermeknél sikeresnek mondható. A szülők sok esetben meglepődve mondják el, hogy otthon vagy külföldön gyermekük váratlanul megszólal angolul, mely az adott szituációban teljesen megfelelő tartalmilag.
 
A Montessori tanuló idő szintén kiváló alkalom arra, hogy a gyerekek az érzékszerveiken keresztül, látva, hallva, tapintva szerezzenek konkrét nyelvtudást.
Fontosnak tartjuk a külvilág iránti kíváncsiság felébresztését interkulturális ismeretek átadásával – ezért folyamatosan fogadunk külföldről önkéntes fiatalokat, akik néhány hetet töltenek általában el nálunk – minden esetben az elsődleges feltétel, hogy kiválóan vagy anyanyelvi szinten beszéljék az angol nyelvet. Emellett megismertetik annak az országnak a a kultúráját is, ahonnan származnak.
Olyan kommunikatív nyelvprogramokat is alkalmazunk, melyek igen hatékonyan hozzásegítik a gyermekeket az örömteli nyelvtanulás élményéhez – Ilyen pl. a Genki English és a Fun with Composers programjaink.