Gyermekjóga

A foglalkozásról:

gyermekjóga foglalkozásokon mesébe ágyazva, alapszinten tanítjuk a tradicionális jóga pózokat, légzőgyakorlatokat, relaxációs- és meditációt előkészítő technikákat. A jóga ezen gyakorlatai segítenek a gyermekek testi-lelki-szellemi harmóniájának kialakulásában. Ezeken kívül a gyermekjóga órákon kiemelt hangsúlyt kap az életkori sajátosságoknak megfelelő mozgásfejlesztés. Elmaradhatatlan elemei az óráknak az úgynevezett genetikai nagymozgások (kúszás, mászás, gurulás, forgások, ugrások, stb.), amelyek hozzájárulnak a gyerekek idegrendszerének optimális fejlődéséhez. Mindeközben javul a testtartásuk, az egyensúlyérzékük, és a mesékbe ágyazott üzenetek (szankalpák) által fejlődik érzelmi intelligenciájuk 

Oktatónk: Amin-Váczi Virág

Magamról: eredetileg óvónő és tanító vagyok, de az iskolák befejezése után a médiában kezdtem el a pályafutásom, így az elmúlt 20 évben újságíróként, televíziós műsorkészítőként dolgoztam. A gyerekekkel való foglalkozás mindeközben végig jelen volt az életemben: minden évben részt veszek egy gyerekszínjátszó táborban mint asszisztens vagy csoportvezető, illetve rendszeresen önkénteskedek a krónikus beteg gyerekek élményterápiájával foglalkozó Bátor Táborban.

Több mint tíz éve jógázom, 4 éve vagyok hatha jóga oktató, 2017-től kezdve pedig kismama- és babás jóga, valamint gyermekjóga oktató. Ez utóbbival nem titkoltan kisfiam, Zalán miatt kezdtem el foglalkozni, mert szerettem volna minél hamarabb megismertetni vele ezt a csodálatos módszert. A gyermekjóga oktatás módszertanának tanulása közben aztán egészen elvarázsolt ez a világ, és rendkívüli örömmel tölt el, hogy már nemcsak a kisfiamnak, de sok más gyereknek is átadhatom ezt a tudást, és hozzájárulhatok az ő boldogságukhoz, személyiségfejlődésükhöz is.

A gyermekjóga oktató képzésre írt szakmai dolgozatomban a Montessori módszer és a gyermekjóga kapcsolódási lehetőségeit vizsgáltam. 

http://viveka.blog.hu/2017/10/26/segits_nekem_hogy_magam_tudjam_csinalni_389
facebook.com/vivekajoga
   viveka.blog.hu