ÓVODÁNKRÓL


Kedves Érdeklődő Szülő!

Ma már mindannyian tudjuk, hogy a megfelelő óvoda választása legalább annyira nagy jelentőségű, mint később az iskola kiválasztása. Az iskolai évek sikere azon múlhat, hol szerezte gyermeke elsődleges tanulási tapasztalatait a világról, közvetlen környezetéről és önmagáról.

Minden szülő azt szeretné, hogy gyermeke a legjobb helyen, a legjobb pedagógusok irányítása mellett kezdje el az elsődleges ismerkedését a nagyvilággal, ahol a szülő már nem védelmezheti minden lépését, nem ellenőrizheti jelenlétével azt, hogy vajon evett-e, ivott-e eleget? Játszott? Talán sírdogált? Felöltözött rendesen? Tanult valamit? És még rengeteg kérdés marad, ami aggasztja a szülőt, amikor először kell elengednie gyermeke kezét néhány órára.

Mi is szülők vagyunk, értjük és átérezzük ezt a nagy érzelmi megpróbáltatást, amikor először hagyják magára a gyermekeiket az óvodában. Ezért nagyon fontos, hogy a szülő bízzon az általa kiválasztott óvodában, ahol valóban azt kapja a gyermek, amire ebben az életkorban a legnagyobb szüksége van: szeretetet, törődést és egy olyan pedagógiai környezetet, amelyben harmonikusan fejlődhet testileg, lelkileg és intellektuálisan egyaránt.

Óvodaválasztás előtt a két legfontosabb kérdést fel kell tenniük magukban:

  • Vajon gyermekem milyen támogatást fog kapni személyisége harmonikus fejlődéséhez attól a környezettől, amelyben napjai nagy részét el fogja tölteni?
  • Milyen pedagógiai légkörben, milyen személyiségű pedagógus irányítása mellett fog játszani, tanulni, tapasztalatokat gyűjteni?

Montessori pedagógiai módszerrel működő óvoda minden szempontból megoldást jelenthet a szülő aggodalmaira az óvoda kiválasztásánál.Az Angolpalánta Montessori Óvodában gyermeke egy olyan mikrokozmoszba kerül, ahol a Montessori alapelveknek megfelelően, szeretetteljes légkörben, nagy elhivatottsággal neveljük, oktatjuk gyermekét. A hozzánk járó gyermekek gondosan előkészített környezetben játszanak, tanulnak, szereznek ismereteket a világról és saját magukról. A tanulás utáni vágyukat a természetes kíváncsiságra alapozva keltjük fel és elégítjük ki.

Intézményünkben kiemelt szerepe van az idegen nyelv oktatásának. A hozzánk járó gyermekeknek az angol nyelven történő kommunikáció természetes része napirendjüknek.

A gyermekeink kíváncsiak, nyitottak a világ felfedezésére, melynek szerves része a környezettudatos gondolkodás, valamint a tolerancia, az idegen kultúrákkal való ismerkedés.

Ez megalapozza a világpolgár személyiségjegyek kialakulását, mely a 21. században elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy gyermekeik sikeres felnőttekké váljanak.

Többet szeretne megtudni rólunk? Látogasson el óvodánkba!
Lépjen velünk kapcsolatba ITT

Minden kedves családot várunk szeretettel!

Szabó Helen
Az óvoda megálmodója és megvalósítója