ÓVODÁNKRÓL

Kedves Érdeklődő Szülő!

Ma már mindannyian tudjuk, hogy a megfelelő óvoda választása legalább annyira nagy jelentőségű, mint később az iskola kiválasztása. Az iskolai évek sikere azon múlhat, hol szerezte gyermeke elsődleges tanulási tapasztalatait a világról, közvetlen környezetéről és önmagáról.

Minden szülő azt szeretné, hogy gyermeke a legjobb helyen, a legjobb pedagógusok irányítása mellett kezdje el az elsődleges ismerkedését a nagyvilággal, ahol a szülő már nem védelmezheti minden lépését, nem ellenőrizheti jelenlétével azt, hogy vajon evett-e, ivott-e eleget? Játszott? Talán sírdogált? Felöltözött rendesen? Tanult valamit? És még rengeteg kérdés marad, ami aggasztja a szülőt, amikor először kell elengednie gyermeke kezét néhány órára.

Mi is szülők vagyunk, értjük és átérezzük ezt a nagy érzelmi megpróbáltatást, amikor először hagyják magára a gyermekeiket az óvodában. Ezért nagyon fontos, hogy a szülő bízzon az általa kiválasztott óvodában, ahol valóban azt kapja a gyermek, amire ebben az életkorban a legnagyobb szüksége van: szeretetet, törődést és egy olyan pedagógiai környezetet, amelyben harmonikusan fejlődhet testileg, lelkileg és intellektuálisan egyaránt.

Óvodaválasztás előtt a két legfontosabb kérdést fel kell tenniük magukban:

  • Vajon gyermekem milyen támogatást fog kapni személyisége harmonikus fejlődéséhez attól a környezettől, amelyben napjai nagy részét el fogja tölteni?
  • Milyen pedagógiai légkörben, milyen személyiségű pedagógus irányítása mellett fog játszani, tanulni, tapasztalatokat gyűjteni?

Montessori pedagógiai módszerrel működő óvoda minden szempontból megoldást jelenthet a szülő aggodalmaira az óvoda kiválasztásánál.

Az Angolpalánta Montessori Óvodában gyermeke egy olyan mikrokozmoszba kerül, ahol a Montessori alapelveknek megfelelően, szeretetteljes légkörben, nagy elhivatottsággal neveljük, oktatjuk gyermekét. A hozzánk járó gyermekek gondosan előkészített környezetben játszanak, tanulnak, szereznek ismereteket a világról és saját magukról. A tanulás utáni vágyukat a természetes kíváncsiságra alapozva keltjük fel és elégítjük ki.

Szabó Helen
az óvoda megálmodója és megvalósítója

Intézményünkben kiemelt szerepe van az idegen nyelv oktatásának. A hozzánk járó gyermekeknek az angol nyelven történő kommunikáció természetes része napirendjüknek.

A gyermekeink kíváncsiak, nyitottak a világ felfedezésére, melynek szerves része a környezettudatos gondolkodás, valamint a tolerancia, az idegen kultúrákkal való ismerkedés.

Ez megalapozza a világpolgár személyiségjegyek kialakulását, mely a 21. században elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy gyermekeik sikeres felnőttekké váljanak.

Többet szeretne megtudni rólunk? Látogasson el óvodánkba!
Minden szerdán nyílt napot tartunk.

A nyílt napra előzetes, telefonos bejelentkezés szükséges a +36 30 343 1667-os telefonszámon.